11.1.06

Izvađeno preko 100 olupina

Sportsko ribolovno društvo “Lim” iz Berana izvadilo je više od 100 olupina automobila iz korita Lima i njegovih pritoka. Akcija je započela prvog novembra u okviru projekta čišćenja korita rijeka Lim i Tara i uređenja odmarališta pored magistralnog puta od Plava do Kolašina. U projekat, koji sa 30.000 eura finansira kancelarija Austrijsko- crnogorskog partnerstva, uključeno je pet ribolovnih društava sa sjeveroistoka Crne Gore. Prema riječima Željka Obadovića, koordinatora rada ribolovnih društava, pored izvađenih olupina beranski ribolovci su započeli i druge predviđene radove.
-SO Berane nam je dodijelila lokaciju za deponiju olupina, koja se nalazi u sklopu bivše Fabrike “Celuloze”. Pored toga, već smo izgradili 25 klupa, sa istim brojem korpi za otpatke, koje će biti postavljene na parkiralištima pored magistralnog puta - istakao je Obadović.
On navodi da su izgrađene klupe i korpe namijenjene svim ribolovnim društvima, koja učestvuju u projektu, jer je zamišljeno da na teritoriji pet opština: Plav, Andrijevica, Berane, Bijelo Polje i Kolašin, bude izgrađeno po pet parking prostora pored puta i time budu “otvorena vrata” prirodnih bisera Komova i Bjelasice. Obadović ističe da će kompletan projekat biti završen do prvog juna.
DAN

1 comment:

Anonymous said...

100 olupina??
To je nasa kultura, baci sve u Lim.