6.1.06

Rukovodiocima još jedan mandat

Dosadašnjem rukovodstvu MZ Stari grad, na jučerašnjem zboru građana jednoglasno je produžen mandat na još četiri godine. Za predsjednika Savjeta izabran je Dejan Ćorac koji je i predsjednik te MZ, a za zamjenika Dragan Milić.
Ćorac je podsjetio da su se tokom 2005. suočili sa nekoliko krupnih problema, među kojima problem "otvorenog kanala", deponije smeća u centru, izgradnje lokala u Cvjetnom parku i izgradnja poslovnih objekata kod Buvlje pijace.
Najviše pažnje izazvao je podatak da je Zavod za ekotoksikološka ispitivanja iz Podgorice, potvrdio sumnje građana da se na deponiji u centru nalazi otpad koji je štetan po zdravlje ljudi i da sadrži kancerogene materije.
- Ekološka inspekcija potvrdila je rješenje vodoprivrednog inspektora i konstatovala da je JP "Komunalno" deponovalo otpad na površini preko jednog hektra i naložilo tom preduzeću da otpad ukloni, a protiv odgovornih su podnijete krivične prijave - kazao je Ćorac.
On je naglasio da se u Cvjetnom parku devastira prostor, jer je bez licitacije dozvoljena izgradnja poslovnog objekta bliskoj rođaki potpredsjednika Opštine.
- Republički urbanistički inspektor je na zahtjev MZ Stari grad izvršio uvid u dokumentaciju Opštine i konstatovao ogroman broj nepravilnosti u slučaju izgradnje poslovnih objekata kod Buvlje pijace i naložio njihovo uklanjanje - kazao je Ćorac, i dodao da su vođene aktivnosti na izradi projekta obnove niskonaponske mreže u ulicama Miloša Mališića, 13.jula i Njegoševog trga, a za proljeće najavio početak tih radova.
Pošto predsjednik Opštine Relja Jovančević nije održao dato obećanje da će još tokom prošle jeseni riješiti problem "otvorenog kanala", Ćorac je kazao da je Savjet MZ pokrenuo aktivnosti na izradi planske dokumentacije i prikupljanja novca od građana kako bi se i taj problem riješio.
VIJESTI

No comments: