14.1.06

Kifer: Ne radimo bez dozvola

Vlasnica preduzeća “Duška prevoz” Dušica Kifer reagovala je juče na tvrdnje prevoznika “Simon vojaž” iz Berana, da ima preduzeća koja rade bez dozvole i time prave nelojalnu konkurenciju.
- Što se tiče mog preduzeća, nije tačno da nemamo dozvolu za rad, kako tvrdi vlasnik “Simon vojaža” Mehmed Adrović. Imam registrovanu firmu i po zakonu ispunjavam sve uslove za rad. Imam rješenje za prevoz putnika do Novog Pazara odakle ih preuzimaju prevoznici koji imaju dozvolu za prevoz putnika do Njemačke, što pomenuta beranska preduzeća nemaju. “Simon vojaž” i “Euro Šuntić” imaju regularnu dozvolu za prevoz putnika na liniji Podgorica - Luksemburg, a to im ne dozvoljava da voze putnike do Njemačke, što oni čine - kazala je Kifer.
Ona se zapitala zašto “Sport turist”, “Delon trans”, “Lens” i još neki srbijanski prevoznici ne mogu da uđu u Crnu Goru i uzmu putnike koji idu u Njemačku, ako oni imaju dozvole za prevoz putnika za Hamburg i Hanover. Pomenuti beranski prevoznici imaju pravo samo da prođu kroz Njemačku. Kifer ističe da i srbijanskim prevoznicima treba dati šansu da zarade, pitajući beranske, po čemu su to oni nelegalni.
- Ukoliko postoji nešto sporno, dogovoriću se sa matičnom firmom iz Luksemburga, a ne sa Adrovićem - poručila je Kifer.
Ona je ustvrdila da je Adroviću trn u oku “Auto-saobraćaj” iz Kragujevca, koji je prvi imao dozvolu za prevoz putnika do Luksemburga, ali mu dozvola nije produžena, a zašto najbolje zna republički saobraćajni inspektor Brano Vujotić.
- I mi smo predali zahtjev za dozvolu za prevoz putnika do Njemačke i Luksemburga, i čekamo odgovor resornog ministarstva najdalje za mjesec dana. Adrović nam neće zabraniti da radimo, a on neka se izbori kvalitetom za putnike, a nikako zabranama rada - kazala je Kifer i dodala da autobusi “Simon vojaža” ulaze u Novi Pazar i Beograd i uzimaju putnike, iako nemaju dozvolu za to, ali njih niko ne opominje, najavljujući zbog toga i tužbu 12 prevoznika iz Srbije protiv Adrovića.
VIJESTI

No comments: