5.1.06

Morali da napuste kuću

Sedmočlana porodica Marinka Vulevića iz MZ Trešnjevo kod Andrijevice, morala je da iseli iz porodične kuće, jer se u samoj blizini pokrenulo klizište. Pored same kuće usljed velikih padavina obrušila se ogromna količina zemljišta sa uzvišenja Stanjevo brdo. Kako su kazali Vulevići, trag klizišta pojavio se tokom prošle sedmice, a za praznike su morali da isele, jer postoji velika mogućnost da klizište zatrpa i kuću. Kako je dodao, već nekoliko dana stanuju kod komšija.
Marinko je kazao da se obratio za pomoć opštinskom Kriznom štabu, čiji su članovi izašli na teren i konstatovali stanje, međutim konkretne pomoći nije bilo.
- Komšije i rodbina su došli na ideju da na imanju počnemo sa gradnjom pomoćnog objekta od drveta, ali pošto se nije moglo skupiti dovoljno građe, juče smo se obratili za pomoć preduzeću "Boj komerc", od kojeg očekujemo da nam obezbijedi dasku - kazao je Vulević.
Sa problemom urušavanja zemljišta suočili su se i stanovnici Lukinog fira u istoj Mjesnoj zajednici. Na tom području oko 12 domaćinstava je u potpunosti odsječeno od grada, jer je klizište oštetilo lokalni put koji spaja Lukin Fir sa magistralnim pravcem Berane - Andrijevica. Alternativni viseći most na Limu je još od prošlogodišnjih poplava van upotrebe.
Kako je kazao mještanin Goran Čukić, za pomoć su se obratili Opštini i resornim republičkim institucijama, međutim, do sada nijesu ni put ni most popravljeni.
VIJESTI

No comments: