25.1.06

Tuga ophrvala Berance

Beranske ulice juče su bile poluprazne, kao i brojni kafići u kojima je vladala tišina... Tuga je ophrvala stanovnike zbog strašne tragedije koja, na žalost, nije zaobišla ni ovaj grad. Među stradalima u željezničkoj nesreći na Biču, i zvanično je potvrđeno, su Beranci Leka Bubanja (45) i Dostana Bajić (72).
Nastradali policajac Dragoje Femić (36) je bio radnik beranskog Centra bezbjednosti, ali je živio na području bjelopoljske opštine, u selu Femića Krš, gdje će biti i sahranjen.
Još uvijek je nepoznata sudbina jedne 20. godišnje studentkinje iz Petnjice. U vozu smrti život su izgubile Sofija Šoć (62) i Fatma Agović (49), obje porijeklom iz Berana, sa boravištem u Podgorici, odnosno Nikšiću, ali i brojnom rodbinom u gradu na Limu.
Predsjednik Skupštine opštine Relja Jovančević, koji je juče zajedno sa načelnikom beranskog Centra bezbjednosti Novom Veljićem, proveo dan ispred Kliničkog centra, izrazio je nadu da među teško povrijeđenima, čiji životi su i dalje u opasnosti, više nema stanovnika ovog grada. Lokalna uprava je, kako je rečeno, formirala Odbor za pomoć porodicama stradalih i povrijeđenih Beranaca u nesreći kakvu Crna Gora ne pamti.
REPUBLIKA

3 comments:

Anonymous said...

Moje saucesce porodicama. Velika tragedija.

Anonymous said...

moje saucsce porodicama stradalih... i brz oporavak povrijedjenima.

Anonymous said...

Pridruzujem se Samiru i Agovicu, moje iskreno saucesce porodicama.
Zbilja sam bio potresen ovom tragedijom.