23.1.06

Bez vrele zime u “Lokvama”

Atraktivni ski-centar "Lokve" koji posluje u sastavu hotelsko-turističkog preduzeća "Berane", ove zime nije otvoren za goste.
Uprkos svim nastojanjima i očekivanjima ljubitelja bijelih sportova, taj ski-centar nije uključen u program manifestacije "Vrela zima u brdima".
Razlog za to je već poznata situacija u HTP, koja se prvenstveno odnosi na polugodišnji štrajk 68 radnika, stavljanje hipoteke na hotel "Berane" od Atlasmont banke, isključenje struje zbog neizmirenih računa i još mnogo drugih problema.
Snijega na terenima Džakovica i Cmiljevica, kojima gazduju "Lokve" ove godine ima dovoljno od početka zime, ali za razliku od prethodnih godina, staze, žičare i ski-liftovi, kapaciteta 200 osoba, su prazni.
Krajem prošle godine bilo je inicijativa da poslovodstvo HTP da u zakup pojedine objekte centra, ako im se već zbog neriješenih problema, ne isplati da sami ulažu u njih.
Tako je tokom decembra prošle godine, PSD "Vojo Maslovarić" iz Berana, podnijelo zahtjev poslovodstvu HTP da im ustupi žičaru i ski-liftove, međutim, kako su kazali u tom Društvu, na taj zahtjev nema odgovora.
- Brojni ljubitelji bijelih sportova sa područja beranske opštine sa razočarenjem su prinuđeni da svakodnevno prolaze pored motela "Lokve", u kojem su svojevremeno Grci tražili mjesto više kako bi u njemu dočekali Novu godinu. Prinuđeni smo da pored divnih staza na Lokvama idemo na skijališta Ski-centra "Turjak", gdje takođe, hotel ne radi zbog rekonstrukcije - kazali su u Društvu "Vojo Maslovarić", napominjući da su za razliku od Beranaca, Rožajci su, ipak, imali barem malo sluha, pa su u pogon stavili ski-liftove i udovoljili skijašima ne samo te, već i susjednih opština.
Planinari su se zapitali zašto se, ako već ne može da radi restoran i motel, ne aktiviraju staze i žičare, s obzirom da skijalište poslije Žabljaka i Bjelasice ima najbolju opremu u Crnoj Gori.
Kada su u pitanju tereni, u Društvu "Vojo Maslovarić" smatraju da Lokve raspolažu sa atraktivnim terenima koji su, osim za rekreativce, pogodni i za profesionalne skijaše.
U PSD ističu da su Beranci sa pravom razočarani zbog toga što im je omiljeno skijalište "zamrznuto".
VIJESTI

1 comment:

Anonymous said...

Aj sta se radi, strasno. Onakvu ljepotu unistise idioti. Muka mi je vise od svakojakih budala.