26.1.06

HTP “Berane” prodat Matjažu Trtniku

Atlasmont banka prodala je juče hotelsku kompaniju Berane jedinom ponuđaču firmi Monte investu za 200 hiljada eura. Osnivač Monte investa je Slovenac Matjaž Trtnik, a direktor kompanije je Snežana Perović. Kupljen je trospratni hotel povrŠine 974 kvadratna metra, manja poslovna zgrada koja je pripadala beranskom preduzeću, preko deset hiljada kvadrata neplodnog zemljiŠta i skoro sedam hiljada prvoklasne livade.
Atlas banka je do vlasništva nad HTP Berane došla na osnovu fiducije. Prije tri godine, nakon što je podgorička kompanija Euro turist GMBH privatizovala HTP Berane, od beranske podružnice Atlasmont banke uzeto je 120 hiljada eura kredita, koji nije vraćen u cjelosti, a kompanija je za njega garantovala imovinom. Zbog duga od 45 hiljada eura banka je zahtijevala od beranske Uprave za nekretnine da izvrši definitivni pravni upis imovine na njeno ime. Dotadašnji vlasnik Euro turist GMBH uložio je žalbu, koju je Uprava odbila i hotel je prošle godine prešao u vlasništvo Atlasmont banke.
Euro turist je, inače, kredit podigao zbog rekonstrukcije kafane “Korzo” u centru Berana, ali je taj objekat potom prodat za nešto manje novca nego što je kupljeno kompletno preduzeće. Atlas mont banka je od juna prošle godine triput bezuspješno oglašavala licitaciju HTP Berane i uspjela je da nađe kupca na odnovu oglasa objavljenog 19. decembra prošle godine.
DAN

No comments: