11.1.06

Planinari traže staze na Lokvama

Građani Berana i ljubitelji skijanja i zimskih sportova nadaju se da će, uprkos problemima sa kojima su ove godine dočekali početak zimske turističke sezone, popularno skijalište Lokve, ipak, biti otvoreno.
Zbog neriješenih pitanja poslovodstva i zaposlenih u hotelsko- turističkom preduzeću u Beranama, u okviru kojeg posluju hoteli "Berane", "Komovi" i motel "Lokve", atraktivni ski- centar "Lokve" još nije u funkciji. U beranskoj Turističkoj organizaciji saopšteno je da je planinarsko-smučarsko društvo "Bojo Maslovarić" uputilo zahtjev poslovodstvu HTP-a da im ove zime ustupi na korišćenje ski-centar "Lokve", odnosno skijalište i opremu na planini Cmiljevica, ali po tom pitanju još ništa nije riješeno. Ako do dogovora dođe, čemu se svi nadaju, može se očekivati da će ski-lift i staza na toj lokaciji proraditi i da će od sezone, ipak, nešto biti.
Kada je riječ o ovogodišnjem zimskog turizmu, ni opštini Andrijevica nije se posrećilo, jer osim toga što je u tom gradu zatvoren hotel "Komovi", nadležni nijesu uspjeli da otvore ni novosagrađeni eko-katun na planini Štavna u podnožju Komova.
U andrijevičkoj lokalnoj samoupravi "Vijestima" je rečeno da je eko-katun bio u potpunosti spreman da u svojih deset novosagrađenih i savremeno opremljenih kućica primi prve turiste, ali da se iznenada pojavio problem uvođenja struje, koji nije moguće riješiti prije proljeća.
VIJESTI

No comments: