13.1.06

12 porodica u novim stanovima

Zahvaljujući donaciji Vlade Njemačke, koja je posredstvom himanitarne organizacije “Help” finansirala sa 250.000 eura izgradnju stambene zgrade, 12 raseljenih porodica napustilo je juče izbjegličko naselje Adra konteineri.
Osim njih, posljednjih dana prošle godine, stanove je u pomenutoj zgradi dobilo još osam raseljeničkih porodica koje su bile smještene u izbjegličkom naselju kod manastira Đurđevi stupovi, kao i dvije porodice sa područja beranske opštine koje primaju socijalu pomoć.
U Helpu je juče saopšteno, da je pomenuti projekat u cjelosti finansirala Vlada Njemačke, a da je Opština Berane zajedno sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom učestvovala u projektu obezbjeđivanja placa sa infrastrukturom. Izbjegličko naselje Adra konteineri narednih dana će biti preseljeno u naselje "Riversajd", a montažne objekte će koristiti raseljenici, smješteni u tom naselju.
Inače, radi se o trećoj po redu stambenoj zgradi u Beranama čiju su izgradnju finansirale humanitarne organizacije u cilju zbrinjavanja raseljenika koji su privremeno smješteni u Beranama. Pomenute zgrade izgrađene su u neposrednoj blizini manastira Đurđevi stupovi. Sve one sadrže po dvije stambene jedinice u kojima su zbrinute porodice u stanju socijalne potrebe.
U zgradi koja je ovih dana useljena, stan je dobila i tročlana porodica Mališić, čiji je trogodišnji dječak stradao u požaru koji se dogodio prije nešto više od godinu dana u barakama na Rudešu.
VIJESTI

No comments: