28.1.06

Oštećeno blizu 100 radijatora

Ekstremno niske temperature uzrokovale su havariju na sistemu za grijanje u Osnovnoj školi ''Radomir Mitrović'', ali početak nastave u drugom polugođu neće biti doveden u pitanje.
Direktor Šato Ajdarpašić rekao je da je kvar na ja jednoj od pumpi na sistemu oštetio blizu 100 radijatora.
- Van funkcije su šest učionica i sve administrativne prostorije. Ministarstvo prosvjete je odmah poslalo stručnu komisiju koja treba da procijeni na koji način je najbolje sanirati kvar. Takođe, biće urađena procjena štete, ali je već izvjesno da je ona velika - rekao je Ajdarpašić.
On je dodao da je zajednička ocjena komisije koju je resorno ministarstvo formiralo i uprave škole da je preostalih 16 učionica i pet kabineta dovoljno za normalno odvijanje nastave u dvije smjene do otklanjanja kvara.
-Mislili smo najprije da odgodimo početak nastave, ali smo se odlučili da u ponedjeljak normalno krenemo. Vidjećemo kasnije kako će se odvijati situacija - kazao je Ajdarpašić.
Osnovna škola ''Radomir Mitrović'' jedna je od tri gradske osnovne škole i druga po broju učenika.
Živa u termometru u noćnim i jutarnjim satima u Beranama već duže vrijeme prelazi dvadeseti podiok ispod nule. Najniža ove zime od minus 27, u visočijem seskom području, zabilježena je u noći između srijede i četvrtka. Havarija u školi ''Radomir Mitrović'' dogodila se juče u ranim jutarnjim satima, iako je za nekoliko stepeni mraz bio slabiji nego noć ranije.
REPUBLIKA

No comments: