12.6.05

Visoka medicinska škola u centru pažnje

Predsjednik opštine Berane Relja Jovančević zakazao je za ponedjeljak, 13. juna, trinaestu redovnu sjednicu opštinskog parlamenta na kojoj će biti govora o predlogu odluka o mjesnim zajednicama, o izmjenama i dopunama odluka o lokalnim komunalnim taksama, o obrazovanju Savjeta za pitanje osoba sa invaliditetom i niz značajnih pitanja iz oblasti komunalija, štete izazvane elementarnim nepogodama i drugog. Odbornici SO posebnu pažnju posvetiće pripremama za otvaranje prve visokoškolske ustanove u ovom dijelu Crne Gore - Visoke medicinske škole. Odluku o njenom osnivanju već je donio Senat Univerziteta Crne Gore, a odbornici beranskog parlamenta treba da donesu odluku o stvaranju prostornih i drugih uslova za njen rad. Za tu svrhu već je postignut dogovor da se novosagrađena zgrada Crvenog krsta ustupi toj visokoškolskoj ustanovi.
Beranci su, kao što je poznato, prije više od dvije decenije uradili elaborat o opravdanosti formiranja Više medicinske škole, kao i nastavni plan i program.
Sa odlukom o stvaranju neophodnih uslova koji će odbornici donijeti u ponedjeljak, biće stvoreni svi osnovni preduslovi za ostvarenje višedecenijskog sna ne samo u Beranama, nego i za stanovnike susjednih opština.

No comments: