3.6.05

Atlasmont banka uzima "Berane"

Štrajkački odbor Hotelsko turističkog preduzeća »Berane« saopštio je da je juče Upravi preduzeća stiglo upozorenje iz beranske filijale »Atlasmont banke« da u roku od deset dana moraju predati Hotel »Berane« toj banci zbog neizmirenog kredita i hipoteke.
-Novi vlasnici su odmah, pošto su stigli, podigli kod te banke kredit od 120 hiljada eura i nijesu ga u cjelosti vratili. Banka sada upozorava da svi moramo u roku od deset dana da napustimo hotel, jer ga preuzima i stavlja na prodaju - tvrdi predsjednik sindikata Radmila Osmajlić.
Ona je rekla da je dopis ostavljen u kancelariji direktora, koji se, kao i drugi iz poslovodnih struktura ne pojavljuje od početka štrajka.
-Odmah smo o tome obavijestili granski sindikat, koji je sa nevjericom primio tu informaciju. Očekujemo da oni dalje obavijeste resorno ministarstvo i da vidimo šta da činimo. Mi ne namjeravamo da damo hotel, jer novi vlasnici nijesu izmirili sve radnike od kojih su otkupljivali akcije - kazala je Osmajlićeva.
Prema njenim riječima, imovina preduzeća ugrožena je i zbog toga što radnici ne mogu bez novca da organizuju čuvarsku službu, posebno objekat Hotela »Lokve« koji je udaljen od grada petnaestak kilometara.
Radnici su ranije upozorili da više neće poštovati odluke poslovodnih struktura i da će radikalizovati protest.
T. Softić
Izvor: Republika

1 comment:

Anonymous said...

ovo je dobra vijest