8.6.05

Stanovi za nevoljnike

Šef podgoričke kancelarije njemačke humanitarne organizacije »Help« Klaus Mok i predsjednik Skupštine Opštine Berane Relja Jovančević potpisali su juče ugovor o izgradnji stambene zgrade za kosovske raseljenike koji su našli utočište u Beranama.
Objekat će, kao je planirano, činiti dvadeset jedan stan, a prioritet pri raspodjeli će imati raseljenici iz baraka kod manastira Đurđevi stupovi, gdje će se zgrada nalaziti. Radovi bi trebalo da počnu ovog mjeseca, a rok za završetak je pet mjeseci.
Izgradnja stambenog objekta za kosovske raseljenike dogovorena je početkom februara na sastanku lokalne uprave, predstavnika Helpa, UNHCR-a i republičkog Komesarijata za izbjeglice. Tada je rečeno da će se, na lokaciji koju obezbijedi Skupština Opštine, stanovi graditi uz finansijsku podršku njemačkog Ministarstva inostranih poslova, dok bi UNHCR pomogao u izradi projektne dokumentacije.
Nova zgrada biće izgrađena u neposrednoj blizini dvije stambene zgrade sa 48 stanova, koje je prošle godine izgradila Švajcarska agencija za razvoj (SDC).
T. Softić
Izvor: Republika

No comments: