26.6.05

Srcem ćemo ukloniti granicu

U organizaciji SNS-a, sinoć je u Beranama organizovano srpsko veče, pod motom "Uklonimo granicu, na kojem je saopšteno da nema i ne smije biti nikakvih razgovora sa Milom Đukanovićem oko standarda za eventualni referendum.
Kako je saopštio Andrija Mandić, predsjednik SNS-a, ta stranka na jesen ide na rušenje Vlade Crne Gore.
- Režim je jedinu granicu postavio između Srbije i Crne Gore, tamo gdje je bila samo u tursko doba. Iz razloga odgovornosti prema srpskom narodu, koju smo prihvatili, krenuli smo u ovu akciju iz Vasojevića, iz srpskih Berana, a nastavićemo je preko Bijelog Polja i spustiti se u Nikšić, na primorje i u Podgoricu, gdje ćemo na jesen tražiti raspisivanje vanrednih izbora na svim nivoima - kazao je Mandić.
On je istakao da " nema nikakvih razgovora o referendumu i da se mora reći Đukanoviću da ne postoje nikakve granice između državotvornog srpskog naroda", najavljujući i akciju " Vratite nam dinar".
Pored Mandića, prisutnima su se obratili i potpredsjednici SNS-a: Goran Danilović i Novica Stanić, predsjednici OO SNS-a Nikšić i Berane: Milutin Đukanović i Ilija Marković, kao i Radojica Živković, potpredsjednik SO Berane, koji su istakli da su ovu državu pravili sveci, a hoće da je ruše šverceri i kriminalci.

No comments: