25.8.06

Voda posvađala komšije

Na intervenciju rukovodstva MZ Lužac kod Berana, opštinske inspekcijske službe donijele su rješenje da se sa gradskog vodovoda isključi sedam domaćinstava u susjednoj MZ Dolac, iako posjeduju urednu dokumentaciju izdatu od JP “Vodovod” o priključku i o plaćenim dažbinama.
Oštećene porodice Rajka Došljaka, Peđe Veljića, Mirka i Marka Šćekića, Zorana i Gorana Dašića i Ljubiše Pakjovića iz Doca, uzaludu pokušavaju da dobiju zvanično objašnjenje od Opštine i Vodovoda zašto je donijeto rješenje o prekidu vode. Za pomoć su se obratili Ministarstvu uređenja prostora, a u proteklih nekoliko dana, kako su kazali, fizički se suprotstavljaju inspektorima i radnicima Vodovoda kako im ne bi odnijeli priključke i vodomijere.
Došljak i Veljić su kazali da su zahtjev za priključak na gradski vodovod podnijeli 23. 12. 2004.godine, kada im je rečeno da moraju sačekati rekonstrukciju vodovoda što je finansirao USAID, posredstvom CHF. Nakon završetka tih radova, od Vodovoda su dobili obavještenje da moraju svi pojedinačno da uplate po 145 eura, što su i učinili.
- Stručne ekipe tog preduzeća su napravile projekte naših priključaka, a zatim smo dobili rješenja i vodu. Međutim, 3. avgusta, bez najave, uručena su nam rješenja o isključenju sa vodovodne mreže, uz izgovor da se tome moralo pristupiti jer smetamo pojedincima u susjednoj MZ Lužac - kazao je Došljak i naglasio da jedino preostaje da Ministarstvo uređenja prostora da konačnu riječ u vezi sa problemom, a njihovo rješenje će poštovati, bez obzira na ishod.

MINISTARSTVO DA PRESUDI
Član Savjeta za koordonaciju sa CHF-om Milovoje Mališić i članovi Režijskog odbora za izgradnju vodovoda Blagoje Merdović i Zoran Spalević su kazali da mještani Lušca od Vodovoda traže da se striktno poštuje projektna dokumentacija prema kojoj su, njihove komšije, trebale da dobiju priključak u Docu, a ne u Lušcu, te da je zabunu napravio Vodovod, koju mora i da ispravi, kako bi se očuvali dobri međukomšijski odnosi i izbjegle bilo kakve posljedice.
Oni su kazali da neće dozvoliti da, mimo projeka, bilo ko bude korisnik vodovoda u susjednom Lušcu i izrazili žaljenje zbog nesporazuma sa komšijama. Sekretar za inspekcijske poslove Mijailo Saičić, koje je donio rješenje o isključenju, kazao je da postojeće stanje ostaje takvo kakvo jeste dok resorno Ministarstvo ne da konačnu riječ gdje će biti priključak za tih sedam porodica.
VIJESTI

No comments: