25.8.06

Radnička komisija prodaje preduzeće

Predstavnici radnika “Beranke” i gradonačelnik Relja Jovančević, postigli su dogovor da se formira posebna komisija sastavljena od radnika koja će rukovoditi prodajom preostale imovine "Celuloze", a od tog novca biće isplaćeno 16 plata i doprinosi za 18 mjeseci.
Predsjednik sindikata "Beranke" Nebojša Babović je kazao da su radnici prihvatili taj kompromis s tim da komisija danas dobije punomoćje koje bi bilo ovjereno na sudu i da se te aktivnosti odvijaju u prisustvu Sefera Međedovića, pravnog zastupnika radnika u sporu sa Opštinom Berane.
Babović je kazao da su i na jučerašnjem protestu radnici izrazili negodovanje zbog toga što je njihov predstavnik Blažo Piper bio isključen iz komisije koja je trebala da nadgleda prodaju imovine "Celuloze" u protekle dvije godine, i da li se novac uplaćuje na žiro-račun radnika.
Predstavnik radnika Radoje Babović, kazao je da je Opština, između ostalog, prodala dva lužna kotla, uparivaonu, sjekaonu i kok - kran, prilikom čijeg demontiranja, a usljed jake detonacije, uništena je sva preostala imvina na kojoj je bio montiran.
- Na protestnim okupljanjima u proteklih nekoliko dana, za svaku izgovorenu riječ, Nebojša Babović je dobijao punu saglasnost 250 radnika “Beranke”, jer je na pravi način zastupao interese radnika - kazao je Radoje Babović, koji je na intervenciji Opštine, zamjenio Nebojšu Babovića, u jučerašnjim pregovoriam sa Jovančevićem.
Na carinskoj ispostavi u Beranama, juče su saopšteni podaci da je u protekle tri godine Opština Berane u Srbiji prodala 670 tona željeza u vrijednosti 34 hiljade eura.
O tome, koliko je gvožđa Opština prodala Željezari u Nikšiću, nema podataka, ali kako smatraju radnici, tamo su prodate glavne količine a u Srbiju su izvezeni samo plemeniti metali, koje nikšićka Željezara ne može da topi, kao što je prohrom i obojeni metali.
Novi zbor radnika “Beranke”, zakazan je za ponedjeljak u devet časova.
VIJESTI

No comments: