24.8.06

Aktiviraću aerodrom

Koje su Vaše primarne obaveze ukoliko budete izabrani za gradonačelnika i koje su Vaše prednosti u odnosu na protivkandidate?
- Ne želim da koristim marketinške govore o povećanju proizvodnje, razvoju turizma i socijalnom stanju građana, čime se bave pojedini kandidati za predsjednike opština u Crnoj Gori, jer su to globalni problemi koji se moraju rješavati u saradnji republičke i lokalne vlasti. Ni novim Zakonom o lokalnoj samoupravi nema prostora da takve probleme rješava lokalna vlast, jer je to nadležnost do zla Boga centralizovane države. Ono čemu ću posvetiti pažnju jeste da olakšamo proceduru investicionih ulaganja u Beranama i nastavak radova na uređenju infrastrukturnih objekata - istakao je Relja Jovančević, aktuelni predsjednik i kandidat Koalicije SNP-SNS-DSS za gradonačelnika Berana.
On je naveo da je u prethodne četiri godine ostvaren izborni program vladajuće koalicije u Beranama, da urađenim ne želi da se hvali, navodeći da će istaći sud građana “da je revitalizovana kompletna gradska infrastruktura”.
- Usvojen je Strateški plan razvoja Berana, kojim je obuhvaćeno sve ono čime će se buduća lokalna vlast baviti. Za sve predviđene projekte biće neophodno nastaviti saradnju sa međunarodnim humanitarnim organizacijama, kao i veće učešće državnih organa u realizaciji zamišljenog. Njihovog učešća je bilo i u prethodnom periodu, ali u mnogo manjoj mjeri nego što je to rađeno u opštinama gdje je DPS bio na vlasti - kazao je Jovančević.
Govoreći o konkretnim projektima koje će realizovati u narednom periodu, ukoliko mu građani ukažu povjerenje, Jovančević je istakao “da treba razgraničiti nadležnosti lokalne i republičke vlasti”.
- Sve lokalne vlasti u Limskoj dolini trebalo bi da istraju u nastojanjima da se gradi auto put Beograd-Boljari-Berane-Andrijevica-Mateševo- Podgorica, što je uslov da čitav region uđe u proces dinamičnijeg razvoja i prekine se proces migracije stanovništva. Aktiviranje aerodroma više nije samo naša želja, već je realnost za koju je zainteresovano 400.000 građana ovog regiona. Što se tiče projekata iz domena lokalne vlasti, u narednom periodu intenzivnih aktivnosti na kapitalnim projektima radićemo na: izgradnji kolektora na kanalizacionom sistemu, novoj kanalizacionoj mreži, izgradnji sanitarne deponije. Radi stabilnog vodosnabdijevanja izvršićemo produžetak gradskog vodovoda u dužini od 4.000 metara. Ono što je davna želja Beranaca, izgradnja keja na lijevoj strani Lima, od GP Izgradnja do buvlje pijace, biće ispunjena ukoliko dobijem njihov mandat - istakao je Jovančević, napominjući da će biti izgrađena i nova višenamjenska pijaca, te da će biti nastavljena rekonstrukcija gradskih ulica.
- Moja prednost u odnosu na protivkandidata je što sam 2002. godine od DPS-a naslijedio vlast u katastrofalnom stanju što se tiče komunalne infrastrukture i dokazao da se sa dobro osmišljenim projektima grad može u potpunosti rekonstruisati i izgledati mnogo bolje. Ukoliko bi se nekim čudom desilo da moj protivkandidat pobijedi, njegova pozicija će biti mnogo bolja nego moja kada sam naslijedio njihovu vlast, i on ne bi imao šta drugo da radi sem da održava ovo što sam ja sa saradnicima u prethodnom periodu uradio i da mijenja sijalice na gradskoj rasvjeti - zaključio je Jovančević.
DAN

1 comment:

Anonymous said...

Ovaj Jovancevic i nije toliko los koliko mu pripisuju, cak sta vise bolji je nego svi prethodnici zajedno. Jedina svijetla tacka u tom SNP.