1.8.06

Remi sa Rusima

Višečlana delegacija Konstromske oblasti, koju su sačinjavali predstavnici privrednog, sportskog i kulturnog života tog ruskog područja, na čelu sa gubernatorom Viktorom Šeršunovim, boravila je u dvodnevnoj, uzvratnoj, posjeti Beranama, a čiji je domaćin bio gradonačelnik Relja Jovnačević. Visoka delegacija Konstroma, posjetu Beranama započela je obilaskom kuće Gavra Vukovića.
Delegacija iz Konstroma, je iskazala spremnost privredne saradnje iz domena drvoprerade, izrade namještaja, prerade kože i papira, kulturne i razmjene u dijelu obrazovanja i prosvjete. Konstromci su obišli i preduzeća "Polimka" , "Nova beranka", ŠIK "Polimlje" i "Dom".
Jovančević je kazao da se radi o uzvratnoj posjeti nakon posjete predstavnika lokalne uprave oblasti Konstrom u novembru prošle godine, kojom prilikom je potpisana povelja o bratimljenju i saradnji u svim oblastima.
Gosti iz Rusije posjetu Beranama završili su juče popodne obilaskom Polimskog muzeja i Manastira Đurđevi stupovi, a odigrana je i prijateljska utakmica fudbalera iz Konstroma i Berana, na kojoj je postignut rezultat 2:2.
VIJESTI

No comments: