29.8.06

Ne mogu prodati Celulozu

Radnici “Beranke” ponovo su juče održali protestni zbor na kojem je konstatovano da su još jednom izmanipulisani od Opštine Berane koja im je, tokom prošle sedmice, obećala ovlašćenje da prodaju imovinu pogona Celuloze, kako bi dobili novac za isplatu 16 zaostalih plata i doprinosa za 18 mjeseci.
Komisija za prodaju bivše fabričke imovine, u sastavu Blažo Piper, Radoje Babović i Milo Bojović, je u katastru saznala da se na Opštinu ne vodi imovina, od čije prodaje je trebalo radnici da namire svoja potraživanja.
Imovinu fabrike ranije je preuzela Opština da bi prodajom izmirila obaveze prema radnicima, na što se obavezela odlukom SO.
Radnici su juče potpisivali saglasnosti da se od javnog tužioca zatraži hitno preispitivanje, do sada prodate pokretne i nepokretne, imovine Celuloze.
- Novac od do sada prodate imovina morao je biti uplaćen na otvoreni žiro-račun za naplatu radničkih potraživanja - potvrdio je radnicima član komisije Piper, koji ima deponovan potpis na žiro-računu.
Na jučerašnjoj licitaciji, kako je kazao Piper, prodata je pokretna imovina pogona “kaustike” od koje bi imalo da se izmiri po jedna garantovana plata od 50 eura, što su radnici prihvatili, tako da ostaje dug od 15, na čemu će i dalje insistirati.
O konačnim odlukama, odmrzavanju štrajka i podnošenju prijave javnom tužiocu donijet će zaključke na zboru radnika koji je zakazan za danas, sa početkom u 9 časova.
Radnici smatraju da je vrijednost do sada prodate imovine mnogo veća od ukupnog duga prema radnicima.
Od carinske ispostave u Beranama, dobili su zvanične informacije o tome da je Opština za Srbiju izvezla plemenitih metala u vrijednosti od oko 35.000 eura, dok još nemaju informaciju o prodaji starog željeza Željezari u Nikšiću, ali radnici pretpostavljaju da je tamo otišlo oko 80 odsto ukupno prodatog materijala.
VIJESTI

1 comment:

Anonymous said...

Zasto ste glasali , kako ste glasali , BUDALE !?