31.7.06

Policajci mjerkaju fotelju gradonačelnika

Opštinski odbor DPS-a Berane utvrdio je listu kandidata za gradonačelnika u toj opštini, a potvrdili su i koaliciju na lokalnom nivou sa SDP-om. Prema saznanjima “Dana” dobijenim od izvora iz vrha OO DPS-a Berane, na prekjučerašnjem sastanku pročitana su imena 26 predloženih članova za mjesto gradonačelnika koje su nominovali mjesni odbori. Na svim listama, saznajemo, bilo je ime dr Miodraga-Boba Radunovića, predsjednika IO DPS-a, ali on neće biti kandidat za gradonačelnika, kao ni Drago Čantrić, predsjednik OO DPS-a koji, prema istim saznanjima, ne želi tu funkciju, pa nije potpisao kandidaturu.
Od preostalih kandidata za mjesto gradonačelnika, prema riječima našeg izvora, najviše šansi imaju Vuka Golubović, šef Finansijske policije i Novo Veljić, načelnik Centra bezbjednosti u Beranama. Konačan predlog kandidata te partije, daće predsjedništvo DPS-a.
Koalicija opštinskih odbora SNP-NS-DSS, trebalo je da se sinoć sastanu sa predstavnicima Srpske liste o mogućoj koaliciji na lokalnom nivou, a u srijedu, 2. avgusta, kada je zakazan sastanak OO SNP-a, odlučiće da li će biti ili ne, koalicije sa Srpskom listom.
Srpska lista će večeras konačnu riječ dati o koalicionom nastupu sa tri opozicione partije iz bivšeg Bloka za zajedničku državu.
Prema nezvaničnim informacijama dobijenim iz najjače opozicione partije na sastanku OO SNP-a tajnim glasanjem odlučivaće se o kandidatu te partije za gradonačelnika Berana, kao i o mogućoj koaliciji sa Srpskom listom.
Srpska lista je potvrdila da će se sastati sa predstavnicima Koalicije SNP-NS-DSS, uz opasku “da su šanse za predizbornu koaliciju minimalne”.
Prema nezvaničnim informacijama, Srpska lista će na današnjem sastanku odlučiti o samostalnom ili koalicionom nastupu, kao i o mogućnosti da ima sopstvenog kandidata za mjesto gradonačelnika.
Kako je saopštio izvor iz Srpske liste, “kako god da večeras odluče, od subote počinjemo sa predizbornom kampanjom”.

Pokret za promjene miruje
Najveća nepoznanica u gradu na Limu je novoformirani Pokret za promjene. Koordinator Pokreta u Beranama je dr Zoran Marsenić, istaknuti kardiolog iz Berana. Snaga ove partije trenutno nije poznata, kao ni podatak o razvijenosti partijske infrastrukture, odnosno da li će imati vremena da se ozbiljno pripremi za lokalne izbore u Beranama. Trenutno nije poznato ni da li će Pokret imati svog kandidata za mjesto gradonačelnika.
DAN

No comments: