12.7.06

Za dvojno državljanstvo 4.000 potpisa

Akciju prikupljanja potpisa za dvojno državljanstvo, koju je pokrenula Srpska narodna stranka, u Beranama je do juče podržalo više od 4.000 građana. Akcija je počela prije dvadeset dana i bilo je planirano da traje do 15. jula, ali će zbog velikog interesovanja biti produžena do 1. avgusta. Prema riječima Radojice Živkovića, predsjednika OO SNS-a, odziv građana je iznad očekivanja.
- Da bi građanima izašli u susret rok za potpisivanje zahtjeva smo produžili do kraja mjeseca. Očekujemo da će do kraja jula biti prikupljeno više od 6.000 potpisa, što je iznad svih očekivanja. Na Ilindan spiskove ćemo predati centrali stranke, koja će ih proslijediti Vladi i Skupštini Republike Srbije i patrijarhu Pavlu - istakao je Živković.
Prema njegovim navodima, pokrenuta akcija dala je još jedan rezultat, a to je masovno upisivanje novih članova u tu stranku. Živković je naglasio da je za prethodnih petnaest dana stranki pristupilo dvjesta novih članova.
Zahtjevi za dobijanje dvojnog državljanstva, u Beranama se popunjaju u prostorijama OO SNS-a, kao i mjesnim odborima partije.
DAN

No comments: