12.7.06

Pilana pod zemljom

Kratkotrajno nevrijeme koje je prekjuče zahvatilo pojedina područja beranske opštine nanijelo je velike štete na putnoj infrastrukturi i imanjima pojedinih poljoprivrednih proizvođača. Najteže stanje je na području Šekulara, gdje je snažna bujica naprosto zatrpala pilanu Milovana Brakočevića, a velike štete su pričinjene i na području Gornjeg Zaostra.
Krizni štab beranske opštine izašao je juče u selu Šekular, gdje je snimljeno stanje, a prema riječima Ilije Markovića, predsjednika štaba, šteta će naknadno biti procijenjena.
- Snažna bujica pristigla je sa planine i nanosima zatrpala objekat pilane. Angažovanjem mehanizacije veći dio opreme je spašen, dok je manji dio, kao i alat, još uvijek zatrpan muljem i zemljom - istakao je Marković.
On je kazao da je prekjučerašnje nevrijeme zahvatilo samo pojedine djelove beranske opštine, a da je najteže stanje na seoskom području. Prema njegovim riječima, ugroženo je više infrastrukturnih objekata, a takva situacija, pored Šekulara, posebno je izražena u selu Gornje Zaostro.
DAN

No comments: