23.7.06

Bez državnih obilježja

Godinu između dva opštinska praznika obilježile su investicione aktivnosti, uprkos siromaštvu i teškoj privrednoj situaciji – ocijenio je predsjednik Skupštine Opštine Berane Relja Jovančević. On je na svečanoj sjednici povodom Dana opštine ukazao na niz značajnih infrastrukturnih projekata koji su realizovani u proteklih 12 mjeseci ili je njihova realizacija u toku.
- Skupština Opštine donijela je potrebna normativna akta, čime je skoro u potpunosti implementiran Zakon o lokalnoj samoupravi. Te značajne odluke izglasane su jednoglasno u lokalnom parlamentu. Time je stvorena infrastruktura za predstojeće lokalne izbore - rekao je Jovančević.
Predsjednik SO je dodao da je u vremenu za nama ''mnogo energije trošeno na političkom planu''.
- Ne znam da li je zrelo vrijeme, ali bi bilo vrijeme da se okrenemo radu i da u zemlji koja ima velike potencijale za pristojan život ne gledamo sa zavišću kako drugi žive - kazao je Jovančević.
Komentarišući odsustvo odborničkog kluba Demokrastke partije socijalista sa svečane sjednice, on je rekao da mu nijesu poznati razlozi i dodao da je to za njega neočekivan potez DPS-a.
Iz Opštinskog odbora DPS- a odmah nakon sjednice saopšteno je da je Klub odbornika te partije odlučio da ne prisustvuje svečanoj sjednici ''zbog krajnje ignorantskog odnosa lokalne vlasti prema državnim organima i simbolima države Crne Gore''.
Na zgradi opštine i u skupštinskoj sali, ni juče, kao ni za Dan državnosti, osim zastave grada, nije bila istaknuta državna zastava Crne Gore.
Predsjedniku opštine i građanima Berana, telegramom, praznik su čestitali predsjednik države Filip Vujanović, predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić, predsjednik Vlade Milo Đukanović, kao predsjednik Socijalističke narodne partije Predrag Bulatović.

Priznanja
Ovogodišnjim dobitnicima nagrade 21. juli, na jučerašnjoj sjedici uručena su najviša opštinska priznanja. Nagrade su dobili Udruženje pčelara ''Uljanik'', jedno od najstarijih udruženja te vrste u Crnoj Gori, kao i istaknuti sportisti i sportski radnici Milija Pjaković, predsjednik Atletskog kluba i Vučić Dobrašinović, predsjednik Bokserskog kluba ''Radnički''.
REPUBLIKA

No comments: