30.7.06

Novi vlasnik premašio očekivanja

Preduzeću ŠIK "Berane" koje je privatizovano prije pola godine predstoji dobra budućnost zahvaljujući odabiru pravog partnera - saopštili su predstavnici Agencije za prestrukturiranje privrede i strana ulaganja Branko Vujović i Slobodan Perović, tokom jučerašnje posjete preduzeću ŠIK "Berane".
Tokom razgovora sa vlasnikom Draganom Bojovićem i rukovodiocom proizvodnje Radovanom Kastratovićem, konstatovano je da je kompanija "Boj komerc" u potpunosti poštovala stavke iz kupoprodajnog ugovora, a milion eura investicionih ulaganja, planiranih za naredne tri, uloženo je za pola godine, što je premašilo sva očekivanja.
Vujović je kazao da su u cjelini poštovani i svi ostali uslovi iz kupoprodajnog ugovora, u prvom redu u dijelu angažovanja radnika, pa je od planiranih 150 angažovano 176 radnika, sa prosječnom zaradom od 250 eura.
- I kapaciteti ŠIK-a se koriste u obimu od 80 odsto od projektovanog - kazao je Vujović napominjući da je u narednoj godini planirano da se ostvari dobit od četiri do pet miliona eura od izvoza.
On je izrazio očekivanje da će takav trend u drvnoj industriji uskoro zaživjeti u Nikšiću, Pljevljima i Rožajama.
Kada je riječ o privatizaciji Rudnika mrkog ugla "Ivangrad", Vujović je kazao da je “veoma razočaran jer je upravo bezuspješno okončan osmi tender na kojem nije bilo zainteresovanih kupaca niti u naznakama postoji mogućnost da bi taj Rudnik mogao biti privatizovan u jednom paketu sa pljevaljskim”.
- Postoje najave stečajne uprave da se nakon završenog tendera javio neki potencijalni zainteresovani partner koji će obići to preduzeće. Gotovo identična situacija je u preduzeću “Nova Beranka” koje je privatizovano, ali zbog neriješenih imovinskih odnosa, više od sedam mjeseci 250 radnika je u velikoj neizvjesnosti - kazao je Vujović i dodao da do 15.avgusta očekuje potpisivanje kupoprodajnog ugovora u vezi sa privatizacijom beranske "Polimke" sa kompanijom “Koroški” iz Slovenije.
VIJESTI

No comments: