21.7.06

Koliko smo samo sijalica postavili

Gradonačelnik Berana Relja Jovančević juče je, povodom Dana opštine - 21. jula i predstoje-ćih izbora, poručio građanima da je aktuelna lokalna vlast u protekloj godini, uradila znatno više od planiranog i u odnosu na finansijske mogućnosti.
- Zahvaljujući donatorima i budžetu Opštine, urađeno je niz važnih infrastrukturnih objekata u gradu, kao što su kompletni sadržaji u Ulici M. Mališića, V. Maslovarića i Svetog Save, uključujući i izgradnju parka, gdje su radovi u toku. Kada smo preuzeli vlast prije četiri godine, zatekli smo svega stotinak sijalica na uličnoj rasvjeti. Danas možemo konstatovati da je za taj period postavljeno oko 10 kilometara ulične rasvjete na području opštine, u šta je uloženo 400.000 eura iz budžeta - kazao je Jovančević.
On je podsjetio i na izgradnju kanalizacione mreže, čime su u dobrom dijelu riješeni glavni problemi, zahvaljujući ulaganjima lokalne uprave, dok je za izgradnju Vakufske kuće, do sada izdvojeno 6.500 eura, kako bi taj vjerski objekat imao sve neophodne sadržaje.
- Uz veliku pomoć i podršku međunarodnih humanitarnih organizacija USAID-a, CHF-a i Karitasa, uz znatno ulaganje Opštine, izgrađena je kanalizaciona mreža. Obezbijeđena je oprema za Komunalno preduzeće, izgrađen vodovod Buče-Dolac-Lužac, uz pomoć CHF-a, dok je “Karitas” finansirao izgradnju glavne ulice - kazao je Jovančević.
On je rekao da će izgradnja 3.500 kvadrata pijačn-og kompleksa početi u avgustu, uključujući i izgradnju zelene i kamionske pijace, sa isto toliko prostora i šetališta od limskog mosta do buvlje, odnosno stočne pijace u Talumu.
- Tvrdim da ova vlast nije uništila gradski prostor, kako se to može čuti iz pojedinih krugova u Beranama. Naprotiv, sačuvali smo prostor u gradu - poručio je Jovančević.
Na pitanje hoće li se ponovo kandidovati za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima, Jovančević je kazao da nije siguran, ali da će SNP predložiti sigurno kvalitetnog kandidata po mjeri građana Berana.

DIREKTOR “SEDME SILE” HOĆE NA ČELO OPŠTINE?
Kandidaturu za gradonačelnika Berana, juče je najavio direktor i načelnik detektivske agencije “Sedma sila” Mihailo - Milo Marković.
On je na jučerašnjoj konferenciji za štampu kazao da je odluka o njegovoj kandidaturi donijeta na sjednici NVO “Generalni savjet detektivske policije “Sedma sila” za Crnu Goru i međunarodne asocijacije detektiva”.
- Razmisliću o kandidaturi za gradonačelnika. Podjele u građanstvu su prešle svaku granicu, ljudi se još dijele na četnike i partizane, unioniste i suvereniste, a posljedice su nesagledive - kazao je Marković.
On je istakao “da je bilo dosta predsjednika i gradonačelnika koji su ustoličeni po partijskim linijama što je dovelo do odvajanja od Vlade i vlasti”.
Na pitanje hoće li mu eventualno zasmetati to što je nedavno protiv njega pokrenut istražni postupak zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prevare, Marković je kazao da je nevin sve dok se ne dokaže da je kriv.
VIJESTI

No comments: