29.7.05

Više niko žedan

Projekat izgradnje vodovoda za prigradska naselja Buče i Lužac, vrijedan oko 200 hiljada eura, poslije godinu dana rada, priključenjem novih cijevi za ova naselja direktno na takozvanu "prekidnu komoru" gradskog vodovoda, priveden je kraju.
- Oba naselja su i ranije bila priključena na gradski vodovod, ali na cijevi ispod prekidne komore, tako da, osim što vode nije bilo dovoljno, bio je smanjen i pritisak i u samom gradu - objasnio je direktor JP "Vodovod" Milan Vukićević.
Nakon završetka radova oko priključenja sva prigradska naselja će od danas uredno biti snabdijevana vodom.
Preko dvije hiljade stanovnika naselja Buče i Lužac godinama su kuburili sa nedostatkom vode i slabim pritiskom, pa su se kod američke razvojne organizacije CHF kandidovali projekat izgradnje posebnog cjevovoda za njihova sela.
- Prema projektu USAID je za ove potrebe izdvojio i pomogao zajednicu sa 100 hiljada eura, za nabavku cijevi i drugog mateijala, dok su partneri - zajednice Buče i Lužac, zatim Opština i JP Vodovod, finansirali izvođenje radova, podsjetio je menadžer kancilarije CHF u Beranama Ivan Kiš.
Načelnik za privredu i finansije SO Vlatko Peković kazao je da je učešće Opštine u projektu oko 50 hiljada eura, te da je on dobrim dijelom završen i uslovnom dotacijom Ministarstva finansija od 24 hiljade eura.
Projekat vodovoda Buče - Lužac, bio je uvršten u opštinski Višegodišnji investicioni plan, i predstavlja jedan od najznačajnijih investicionih zahvata koji je na području Berana izveden tokom ove godine.

No comments: