10.7.05

Dolaze i sibirski biznismeni

Generalni konzul Ruske federacije u Podgorici Vladimir Vanijev rekao je da će biti intenzivirana privredna saradnja Rusije i Crne Gore u ekonomskom pogledu. To je, ujedno, i prva posjeta jednog ruskog diplomate Beranama.
-Naše prijateljstvo traje trista godina i potrajaće dugo. Ali moramo saradnju ekonomski da utemeljimo - kazao je Vanijev novinarima prilikom jučerašnje posjete Beranama.On je naveo da je u tom cilju došao i u Berane, jer je to priprema terena za posjetu jedne privredne delegacije.
-Poslije moje posjete Pljevljima, tri ruske kompanije su se pojavile na tenderima u tom gradu. Berane će uspostaviti posebnu saradnju sa jednim ruskim gradom iz Sibira, i to će sigurno rezultirati unapređenjem ekonomskih odnosa - kazo je Vanijev.
Potpredsjednik Skupštine Opštine Radojica Živković kazao je da su visokog diplomatu upoznali sa situacijom u beranskoj privredi i da je posebno razgovarano o Fabrici kože »Polimka«.
-Dogovorili smo se da se radi na bratimljenju Berana i jednog sibirskog grada koji može pomoći u ekonomskom razvoju Berana. 'Polimku' smo uzeli kao prioritet zbog toga što je to fabrika koja je dok je radila najveći dio proizvoda plasirala na rusko tržište. Ali to su ipak samo preliminarni razgovori i pripreme za dolazak jedne privredne delegacije Rusije - naveo je Živković.
Ruski konzul je naglasio da je prvi put u Beranama i da nije znao da taj grad ima aerodrom.
-Juče sam imamo sastanak sa predstavnicima Aerodroma Crne Gore i nijesu mi ništa rekli za Berane. Sada kada znam, radićemo nešto i na tome - rekao je Vanijev.

No comments: