16.7.05

»21. jul« dr Milošu Cimbaljeviću

Najviše opštinsko priznanje- Nagrada »21. jul« ove godine je dodijeljena prof.dr Milošu Cimbaljeviću, dekanu Medicinskog fakulteta u Podgorici – saopštio je predsjednik Žirija Raslav Babović.
On je rekao da je Žiri tajnim tajnim glasanjem bio jedinstven u toj odluci i da je to potvrda da je nagrada dodijeljena na najbolji način.
-Miloša Cimbaljevića, koji je rođen u Andrijevici, a srednju školu završio u Beranama, za ovo priznanje preporučile su brojne stručne nagrade i priznanja iz oblasti medicine, kao i aktuelno zalaganje za otvaranje visoke medicinske škole u Beranama- rekao je Babović.
On je dodao da su Cimbaljevića za najviše opštinsko priznaje predložili Kolegijum Opšte bolnice Berane i Medicinska škola i da je, pored njega, bilo još 12 kandidata, među kojima nijedna žena.
Nagrada “21. jul” prvi put je dodijeljena 1962. godine, a tada je među dobitnicima bio Mihailo Lalić. Naziv nosi u znak sjećanja na datum osnivanja prvog Odbora narodnog oslobođenja, 21. jula 1941. godine u Beranama. Taj datum se obilježava kao Dan opštine i nagrada se tradicionalno tada uručuje.

No comments: