23.7.05

Stečajni upravnik na tapetu

Predsjednik Privrednog suda u Bijelom Polju Muzafer Hadžajlić potvrdio je da je poništio oglas za prodaju AD ŠIP »Berane«.
-Poništio sam oglas jer stečajni upravnik nije ispoštovao zakonske odredbe. Bilo je dosta nelogičnosti u oglasu i dovoljno razloga da bude poništen - rekao je Hadžajlić, koji je istovremeno i stečajni sudija u ŠIP-u »Berane«.
Stečajni upravnik Velibor Marjanović oglasio je prije 18. jula treću licitaciju za prodaju AD ŠIP »Berane« po početnoj cijeni od turista hiljada eura. Prva licitacija, u aprilu prošle godine, poništena je zbog prigovora vlasnika beranske »Elektrotehne« Aca Vukovića, koji je, kao drugi ponuđač, tvrdio da je ta prodaja bila namještena. Na drugoj licitaciji, prije dva mjeseca, ŠIP »Berane« je bio prodat podgoričkom »Katelu«, ali stečajni upravnik nije prihvatio zakašnjenje od jednog dana za uplatu kupoprodajne cijene.
U rješenju Privrednog suda, koje je, kako se saznaje, stečajnom upravniku dostavljeno još prije tri dana, navodi se više zakonskih odredbi koje Marjanović nije ispoštovao.

No comments: