25.5.05

Saobraćajka obrađena po propisu

Komandir stanice policije Berane Vučeta Radenović i njegov pomoćnik Marjan Račić saopštili su juče da nisu učinili propust u radu prilikom uviđaja saobraćajne nezgode u kojoj su život izgubila braća Nikola i Uglješa Popović. Oni su podsjetili da je na raskrsnici regionalnog puta Berane-Andrijevica 28. novembra 2004. godine došlo do saobraćajne nesreće, u kojoj su život izgubila braća Popović. Uviđaj na licu mjesta izvršili su Milovan Spasović, istražni sudija Osnovnog suda u Beranama, osnovni državni tužilac Gorica Golubović i policijski službenici CB-a Berane.
Protiv Radenovića i Račića je, da podsjetimo, po nalogu ministra policije Dragana Đurovića, pokrenut disciplinski postupak zbog navodnih propusta u vezi sa saobraćajnim udesom u kome su poginula braća Popović. Oni u reagovanju juče upućenom medijima, međutim, tvrde da su u tom slučaju postupili strogo po važećim propisima.
-Nakon pribavljenih dokaza i utvrđenog činjeničnog stanja protiv učesnika u saobraćajnoj nesreći, Slavka Filipovića i Luke Kastratovića, podnesena je krivična prijava višem državnom tužiocu. Prilikom kontrole Odjeljenja za unutrašnju kontrolu MUP-a RCG, utvrđeno je da nije bilo propusta u radu službenika CB-a. U vezi sa istim slučajom postupili su i službenici Specijalne komisije MUP-a, sa čijim izvještajem nijesmo upoznati - naveli su u reagovanju Radenović i Račić.
Oni ističu da nije istina da su "zataškavali pogibiju braće Popović", da su "svojim postupcima pokazali namjeru da amnestiraju od odgovornosti vinovnike ove teške saobraćajne nesreće" i da su "učinili mnogo nepravilnosti". Čelnici beranske policije su istakli da su konstatacije navedene u saopštenju objavljenom u medijima površne i netačne, što ih je, kao starješine uvrijedilo i nanijelo veliku moralnu i profesionalnu štetu, najavljujući i sudski postupak s tim u vezi.
Uz izvinjenje porodici nastradalih Nikole i Uglješe Popovića što svojim reagovanjem evociraju uspomene na taj tragičan događaj, Radenović i Račić su izrazili svoje saosjećanje s njima zbog onoga šta se desilo.
S.R.
Izvor: Dan

No comments: