9.5.05

Razvoj poljoprivrede

Predstavnici »Agrojunifud-a« posjetili su proteklog vikenda beransku Opštinu i razgovarali o mogućnostima razvoja poljoprivrede u regionu, posebno u oblasti voćarstva i stočarstva – saopšteno je iz resornog opštinskog sekretarijata.
»Agrojufinud« je, kao je objašnjeno, filijala za državnu zajednicu multinacionalne kompanije »Junifud grupe« čije sjedište je u Izraelu, a koja raspolaže američko- izraelskim kapitalom.
-Vodili smo razgovore o mogućnostima ulaganja i pomoći razvoja poljoprivrede na području pet opština sjevernog dijela Republike, naročito u pogledu razvoja voćarstva i stočarstva. Obišli smo neke poljoprivredne pogone u Beranama i Andrijevici čiji kapaciteti su sada neiskorišćeni - kazao je načelnik Sekretarijata za poljoprivredu SO Berane Ilija Marković.
On je rekao da je ovoj delegaciji prethodila prije nekoliko dana posjeta predstavnika prištinske kancelarije »FAO« Ujedinjenih nacija.
-Razgovori koje smo vodili su samo preliminarne prirode - dodao je Marković.
Predstavnici »Agrojunifud-a« u istakli da u startu pomažu samo sigurne projekte i da se pomoć ogleda u stručnom smislu, standardizaciji proizvoda i plasmanu, kroz kreditiranje i planiranje razvoja.
T. Softić
Izvor: Republika

No comments: