18.5.05

Lažno uzbunjivanje vatrogasaca

Vatrogasci iz Berana otkrili su i identifikovali više osoba koje su ih uznemiravale telefonom i nerijetko lažno uzbunjivali.
Pojava je bila učestala do te mjere da je, prema riječima komadira Vatrogasnog voda Milosava Koraća, samo za posljednjih tri-četiri dana telefon lažno zvonio više stotina puta.
-Pozivi su obično stizali sa brojeva pripejd korisnika mobilnih mreža, ali smo uspjeli da uhvatimo desetak - rekao je Korać.
On je dodao da je zbog tih poziva telefon 93 u Beranama nekoliko dana skoro bio blokiran i izrazio uvjerenje da će otkrivanjem nekoliko izgrednika i podnošenjem prijava lažni pozivi i provakcije biti prekinute.
-Uglavnom je riječ od djeci svih uzrasta, do srednjoškolskog. Protiv nekih koji su punoljetni, ako je potrebno podnijećemo prijave. Za sada nećemo davati u javnost imena, ali ćemo i to učiniti nastavili se sa telefonskim provakacijama - rekao je Korać.
Vatrogasci su jednom prilikom čak nasjeli na lažnu dojavu o požaru i zaputili se prema Andrijevici, kada im je javljeno da je uzbuna bila lažna.
-Upravo u Andrijevici otkrili smo nekoliko srednjoškolaca koji su nas pozivali. Mi smo više puta apelovali na gradjane i roditelje da povedu računa koga njihova djeca zovu, ali do sada nije bilo efekata - kazao je Korać.
Beranski vatrogasci u šali pričaju da im posljednjih dana i bez požara nije bilo dosadno - jer je »gorio« telefon.
Izvor: Republika

2 comments:

Anonymous said...

mikice ne daj da te zajebavaju ta djeca, mlati to komandire

Anonymous said...

Ne moze ti niko nista,jaci si od svih.