21.4.05

Društvo: Najbolji „Vuk Karadžić”

Na 31. regionalnoj smotri znanja osnovnih škola iz Berana, Andrijevice, Plava i Rožaja, koje je održano u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić” iz Berana, učestvovalo je 318 učenika iz 28 škola ove regije. Takmičenje je otvorio profesor Velimir Bućković, a takmičare su pozdravili direktor škole domaćina Živko Šekularac i potpredsjednik beranske opštine Radojica Živković.
Najbolje rezultate su postigli učenici Osnovne škole „Vuk Karadzić” iz Berana, koji su osvojili 13 prvih, drugih i trećih mjesta, zatim Osnovna škola „Vukašin Radunović” sa osam i Osnovna škola „Radomir Mitrović” sa pet osvojenih mjesta. Najbolji matematičari na ovom takmičenju bili su učenici škole „Vuk Karadzić” iz Berana, Dušica Maksimović, Marija Božović i Miro Bakić, iz fizike najbolje znanje pokazali su Lazar Dedović, Jelena Šoškić i Borislav Boljanić, iz OŠ „Vukašin Radunović” iz Berana. Najbolji hemičari su Katarina Lutovac, Ana Komatina, Ljiljana Golubović - učenici OŠ „Vuk Karadzić” i Milica Leković iz OŠ „Vukašin Radunović”. Među tkamičarima iz biologije najbolji su bili Ivana Supić i Tamara Đukić iz OŠ „Vuk Karadzić”, najbolji geograf je Dražen Cimbaljević iz Beranske OŠ „Radomir Mitrović”, engleski jezik najbolje poznaje Erdan Kunjić i Milena Novović iz OŠ „Vuk Karadzić”, a francuski Dragana Mojašević i Maja Ralević, učenici OŠ „Radomir Mitrović”. Najbolji mladi istoričari su Marko Ćorović i Sanja Obradović.
Svi osvajači prva tri mjesta dobili su po knjigu na poklon i stekli pravo učešća na republičkom takmičenju, koje će se održati narednog mjeseca na Cetinju.
www.pobjeda.co.yu

No comments: