21.4.05

Crna hronika: Osam krađa

Zbog osnovane sumnje da je počinio više krivičnih djela teških krađa, službenici beranskog centra bezbjednosti lišili su slobode maloljetnog A.R. (17) iz Berana. On je u prisustvu roditelja, radnika Centra za socijalni rad i advokata priznao izvršenje krivičnih djela za koja se sumnjiči. Uz saglasnost osnovnog državnog tužioca i istražnog sudije Osnovnog suda u Beranama, određen mu je policijski pritvor. Maloljetni A.R. će u toku dana, uz poseban izvještaj, biti priveden istražnom sudiji.
Kako je juče saopšteno u CB-u Berane, radi se o višestrukom povratniku, koji je policiji poznat od ranije. On se sumnjiči da je pljačkao trgovinske radnje u Beranama, iz kojih je uzimao robu i novac, a počinio je i jedan slučaj provale privatne kuće. Otkriven je nakon pronalaska otisaka prstiju, za koje je nakon posljednje pljačke utvrđeno da pripadaju njemu.
- Maloljetni A.R. je osumnjičen za osam krivičnih djela teških krađa u 2005. godini. Posljednju pljačku je izvršio u prodavnici "Nama", kada je provalivši vrata otuđio robu vrijednu 300 eura, kao i manju metalnu kasu u kojoj je bilo 300 eura i 30 "Monet" vaučera. Ukradenu kasu iz " Name" bacio je u blizini Buvlje pijace, gdje je i pronađena. Protiv ovog lica je u toku 2004. godine podneseno više krivičnih prijava za 15 teških krađa i krađa, istakli su ovlašćeni službenici CB-a Berane.
Prema nezvaničnim informacijama, istražni sudija će maloljetniku odrediti pritvor od 30 dana. Prema istim saznanjima, osumnjičeni A.R. je opljačkani novac i dobijen prodajom kradene robe trošio na igre za zabavu i kocku.
www.dan.cg.yu

2 comments:

Anonymous said...

Cije ovaj mali?

Anonymous said...

Otac mu je G.R. (47)