21.4.05

Crna hronika: Tuča u centru

U fizičkom obračunu koji se dogodio juče oko 13 časova u centru Berana teško je pretučen Miljan R. Zečević, koji je završio na hirurškom odjeljenju Opšte bolnice. Prema saopštenju iz Centra bezbjednosti, incident je počeo tučom između policajca Obrada Marsenića i Zečevića, da bi se kasnije umiješali braća Božović, Nikola i Vukadin, koji su Zečevića tukli palicom. Tokom fizičkog obračuna, ispaljen je i jedan hitac iz pištolja, koji je završio u haubi Zečevićevog automobila. Od Marsenića oduzet je službeni pištolj, a braća Božović su u bjekstvu i za njima se traga. Miljan R. Zečević osumnjičen je da je prije dvadesetak dana bio u društvu bliskog rođaka Srđana V. Đuraškovića, kada je u porodično dvorište braće Božović ubačen dinamit. Njemu je, kao i Đuraškoviću, tada određen pritvor u trajanju od 30 dana. Kako se juče našao na slobodi, nije rečeno. Iz Centra bezbjednosti je saopšteno da službenici rade na rasvjetljavanju jučerašnjeg događaja, radi procesuiranja krivičnih prijava. Na mjestu događaja je tokom uviđaja pronađena jedna čaura i metak kalibra 9 mm. Obračun se dogodio na najprometnijem mjestu i naočigled brojnih prolaznika. Neki od njih su ispričali da je tuča bila tako nemilosrdna i da je Zečević bio sav u krvi kada je ubačen u automobil i prevezen u bolnicu.

5 comments:

Anonymous said...

Ne može normalan čovjek više da prošeta gradom od raznoraznih budala.

Anonymous said...

Ludilo...

Anonymous said...

Dinamitom na kuću Božovića
U dvorište porodične kuće Ranka R. Božovića (55), u beranskom prigradskom naselju Pešca, juče, oko četiri sata, bačena je eksplozivna naprava, koja, na sreću, sem uznemirenja porodice Božović, nije pričinila nikakvu materijalnu štetu. Po prethodnom obavještenju Milovana Spasovića, istražnog sudije Osnovnog suda u Beranama, uviđaj na licu mjesta izvršili su ovlašćeni službenici Centra bezbjednosti Berane.
Kako je novinarima zvanično saopšteno iz beranskog CB-a, "zasad nepoznati počinilac, ili više njih, bacio je improvizovanu eksplozivnu napravu, najvjerovatnije dinamit, u dvorište kuće Božović".
- Nastalom eksplozijom nije bilo materijalne štete na kući Božovića, kao ni na parkirana dva vozila, koja su se nalazila u dvorištu, niti na bilo kom drugom objektu u neposrednoj blizini detonacije. Sa lica mjesta su uzeti tragovi i uzorci neophodni za vještačenje, a istraga je u toku. Za izvršiocem ovog djela i na otkrivanju motiva se intenzivno traga - bilo je sve što je saopšteno iz beranskog CB-a.
U posljednjih nekoliko godina intenzivirano je bacanje i podmetanje eksplozivnih naprava na imovinu pojedinih građana Berana.
Od 2001. godine, ovo je 12. slučaj podmetanja eksplozije ili bacanja eksplozivnih naprava na imovinu pojedinih mještana tog grada. Od dosadašnjih 11 detonacija, šest slučajeva je rasvijetljeno, uključujući i najteži, koji je odnio šest života.
Podsjećanja radi, krajem januara 2001. godine, u lokal pokojne braće Duška i Milutina Martinovića, koji se nalazio u prizemlju kuće, postavljena je eksplozivna naprava, od koje su stradali pokojni Martinovići, radnici njihovog lokala i prijatelji koji su spavali kod njih.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Policajac uhapšen zbog podmetanja eksploziva
Zbog osnovane sumnje da su izvršili podmetanje eksplozivne naprave u dvorištu porodične kuće Ranka R. Božovića (55), u beranskom prigradskom naselju Pešca, službenici beranske policije lišili su slobode Srđana V. Đuraškovića (20) i Miljana R. Zečevića (25), obojicu iz Berana.
Kako je na jučerašnjoj konferenciji za štampu saopštio Milosav Tomčić, šef Kriminalističke policije u CB-u Berane, Đurašković je ranije suspendovani policajac Pogranične policije, dok je Zečević nezaposlen.
- Po izvršenim istražnim radnjama osnovano se sumnja da je Srđan Đurašković, sa svojim bratom od tetke Miljanom Zečevićem, organizovao i bacio dinamit u dvorište kuće porodice Božović, iz zasad njima znanih razloga, naveo je Tomčić.
On je istakao da je istog dana kad je bačen eksploziv došlo do svađe između Đuraškovića i sina oštećenog Ranka Božovića, Nikole, i Voja Č. Marsenića. Đurašković je tom prilikom potegao pištolj u pravcu pomenute dvojice, pa se tereti i za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.
- Nakon lišavanja slobode, podnesena je krivična prijava protiv Đuraškovića i Zečevića. Istražni sudija Osnovnog suda u Beranama Hilmija Sujković odredio im je tridesetodnevni pritvor i oni se nalaze u Istražnom zatvoru u Bijelom Polju. Protiv Božovića i Marsenića podnesena je prekršajna prijava, naglasio je Tomčić.
Do podmetanja eksplozivne naprave u dvorištu Božovića došlo je prekjuče, oko četiri sata ujutru.