29.4.05

Crna hronika: Prodavali marihuanu

Inspektori Centra bezbjednosti Berane uhapsili su Bojana Karadžića (22) i Edina Kuča (26) zbog osnovane sumnje da su trgovali marihuanom, odnosno omogućavali uživanje droge. Izvor iz policije saopštio je da je u koordiniranoj akciji u Pljevljima nakon toga uhapšen K.C.
Prema riječima policijskog službenika, u akciji je najprije 'pao' Pljevljak Edin Kuč, koji je kao radnik građevinskog preduzeća »Obnova« boravio privremeno u Beranama, gdje je njegova firma izvodila radove u jednoj srednjoj školi. Kod njega je na radnom mjestu nađeno 10 grama marihuane. On se tereti da je jednoj osobi iz Berana omogućavao uživanje droge.
Prilikom saslušanja, Kuč je priznao da je boraveći u Beranama drogu u više navrata kupovao kod Bojana Karadžića (22), raseljenika sa Kosova, dok ga je u Pljevljima drogom snabdijevao K.C.
Policija u Pljevljima je po dojavi kolega iz Berana pretresla kuću K.C. gdje je pronašla i zaplijenila 300 grama marihuane.
Karadžić i Kuč danas će biti privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Bijelom Polju.

4 comments:

Anonymous said...

pustite narod da duva, marihuana je lijek :)

Riverlim said...

Školu gradio, drogu prodavao
Zbog osnovane sumnje da su stavljali u promet opojne droge, službenici beranskog centra bezbjednosti su uhapsili Edina Kuča (26), iz Pljevalja, i Bojana Karadžića (22), raseljeno lice sa Kosova i Metohije, nastanjeno u Beranama. Njih je juče saslušao Atif Adrović, istražni sudija Višeg suda u Bijelom Polju, i odredio im tridesetodnevni pritvor, kao i maloljetnom K.C. (17), iz Pljevalja, koji se sumnjiči da je u ranijem periodu Kuču prodavao drogu.
Kako je saopštio sudija Adrović, Karadžić je osumnjičen da je u ponedjeljak, 25. aprila, prodao pet grama marihuane Kuču, koji je ranije kupio još pet grama iste vrste droge od nepoznatog lica i prodavao je jednom maloljetnom licu u Beranama. Adrović je istakao da je, nakon priznanja osumnjičenog Kuča da je drogu kupovao od Karadžića, priznao da je to isto radio i od maloljetnog K.C. Policija u Pljevljima izvršila je pretres kuće maloljetnika i tom prilikom pronašla 300 grama marihuane.
Prema nezvaničnim informacijama iz Centra bezbjednosti Berane, osumnjičeni Karadžić i Kuč su privedeni u beransku policiju u srijedu, 27. aprila, kada im je i određen policijski pritvor. Tokom saslušanja, osumnjičeni Kuč je priznao da je kupio pet grama marihuane od Karadžića, a inspektori beranskog CB-a tom prilikom su došli do saznanja da se osumnjičeni u Pljevljima snabdijevao drogom od maloljetnog K.C. Nakon toga, alarmirane su kolege u Pljevljima, koje su izvršile pretres kuće maloljetnika, kada je i pronađeno 300 grama marihuane.
Osumnjičeni Kuč je radnik preduzeća "Obnova" iz Pljevalja, koje je trenutno angažovano na rekonstrukciji jedne od beranskih srednjih škola. Kod njega je policija, tokom pretresa, na radnom mjestu, pronašla 10 grama marihuane.
Do zvaničnih informacija o Kuču juče u CB-u Pljevlja nije bilo moguće doći. Prema nezvaničnim saznanjima, Kuč živi u porodičnoj kući u jednom od prigradskih naselja u Pljevljima. Prema riječima izvora "Dana", on dosad nije imao dosije u policiji, ali je često viđan u društvu osoba za koje se sumnja da se bave prodajom ili da su uživaoci narkotika. Sagovornik "Dana" kaže da sumnjičenje Kuča i maloljetnog K.C. za prodaju droge i nije iznenađenje, s obzirom na to da su Pljevlja pogranično mjesto i jedan od tranzitnih centara kroz koje ona prolazi, pa je zato i sve veći broj njenih uživalaca u toj opštini.
www.dan.cg.yu

Anonymous said...

Proletcults

Anonymous said...

Proletcults