23.10.06

“Zora” u albanskim radnjama

Crnogorski privrednici žele da svoje proizvode plasiraju na albansko tržište i očekuju da će im to omogućiti Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji privrednih komora Crne Gore i Albanije.
Sporazum je potpisan u subotu na međunarodnom jesenjem sajmu u Tirani, gdje je, prema riječima privrednika, crnogorski štand bio najposjećeniji, a interesovanje za proizvode iz Crne Gore bilo izuzetno veliko.
Albansko tržište je posebno interesantno beranskoj mljekari “Zora”, koja je blizu dogovora o saradnji sa snabdjevačem više od 1,6 hiljada marketa u toj zemlji. Vinko Purić iz mljekare Zora, nije želio da kaže o kojoj je kompaniji riječ, dok ne bude postignut dogovor.
- Dogovorena je njihova posjeta krajem mjeseca. Oni će tom prilikom pogledati fabriku i sa nama dogovoriti cijene - rekao je Purić novinarima na sajmu.
Prema njegovim riječima, u Albaniji nijedna mljekara ne proizvodi dugotrajne proizvode, takozvani UHT program, sa rokom trajanja od tri do četiri mjeseca, što je šansa za mljekaru “Zora”.
Mladen Fatić iz Pivare Trebjesa smatra da firme koje žele da budu uspješne i ostvare profit moraju biti izvozno orijentisane.
- Trebjesa je lider na crnogorskom tržištu, ali mora da nalazi i druga za izvoz, prije svega, zemlje regiona, uključujući i Albaniju - rekao je on.
VIJESTI

No comments: