23.10.06

Mališić neće da bude potpredsjednik

Mada je Vuka Golubović, gradonačelnik Berana, zvanično imenovao tri potpredsjednika Opštine, Mirsada Mulića(DPS), Darka Mališića (DPS) i Radivoja-Mikija Merdovića (SDP), još nije izvjesno da će nova lokalna uprava imati taj broj potpredsjednika.
Prema informacijama dobijenim od izvora iz OO DPS-a, Mališić je na sastanku Izvršnog odbora OO sa zadrškom primio imenovanje, navodeći da još nije donio konačnu odluku o tome da li će prihvatiti ponuđenu funkciju. Kako saznajemo, Mališić je, zahvaljujući se partiji i OO u Beranama na ukazanom povjerenju, svoju nedoumicu o prihvatanju ponuđene funkcije obrazložio privatnim razlozima, navodeći da će razmisliti i zvanično saopštiti da li prihvata ili ne funkciju na koju je već imenovan.
“Dan” je pokušao da i od Mališića dobije izjavu, ali se on nije javljao na nama poznate brojeve telefona.
Inače, pored imenovanja potpredsjednika opštine, na mjesto administratora izabrana je Vinka Babić, a ovih dana će zvanično preuzeti mjesto menadžera i Ranko Raičević.
Na mjesta načelnika Sekretarijata u beranskoj lokalnoj samoupravi i javnim ustanovama i preduzećima kojima je osnivač SO, dosad nije bilo ni jedno imenovanje. Neizvjesno je koliko će sekretarijata, preduzeća i ustanova u novoj lokalnoj upravi biti. Prema saznanjima “Dana”, razmišlja se o ukidanju Sekretarijata za poljoprivredu i njegovog pripajanja jednom od preostala četiri sekretarijata, a neizvjesno je i da li će javne ustanove Centar za kulturu i Polimski muzej biti i dalje odvojene ili spojene u jednu, kojoj bi bilo pripojeno i JP Sportski centar.
DAN

No comments: