23.10.06

Rudanović poginuo, dvoje teže povrijeđeno

Beranac Milutin M. Rudanović (45) poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče oko 13.30 sati na magistralnom putu Kolašin–Mojkovac, u mjestu Trebaljevo. U udesu su teže povrijeđene Olga i Aleksandra R. Bubanja (21), iz Berana.
Prema riječima očevidaca, Rudanović je krećući se iz pravca Mojkovca prema Podgorici usljed klizavog kolovoza izgubio kontrolu nad vozilom i udario u autobus (KV 105-61).
Prema riječima dežurnog istražnog sudije kolašinskog Osnovnog suda Ljiljane Simonović, koja je obavila uviđaj na mjestu nesreće, do udesa je došlo kada je Rudanović, koji je upravljao “pasatom” (PG 84- 86) iz pravca Mojkovca, izgubio kontrolu nad vozilom i udario u autobus vlasništvo “Nokić kompany” iz Rožaja.
- Rudanović je dolazeći na mjestu nereće, gdje se nalazi nepregledna krivina, iz nepoznatih razloga izgubio kontrolu nad vozilom, prešao na suprotnu kolovoznu traku i prednjim dijelom vozila udario u prednji dio autobusa kojim je iz suprotnog smjera upravljao Jusuf A. Uković (58), iz Berana – kazala je sudija Simonović.
U vozilu stradalog Milutina Rudovića bile su Olga i Aleksandra R. Bubanja.
One su odmah nakon udesa hitno prebačene u Klinički centar Crne Gore i hospitalizovane na odjeljenju Intenzivne njege gdje im se ljekari bore za život.
Sudija kolašinskog suda Ljiljana Simonović, koja je zajedno sa pripadnicima Odjeljenja bezbjednosti Kolašin obavila uviđaj na licu mjesta, naložila je sudskim vještacima saobraćajne struke da sačine nalaz. Predviđeno je da se izvrši i tehnički pregled vozila, a kada bude gotov nalaz vještaka biće poznat tačan uzrok nesreće.
DAN

No comments: