4.10.05

Izgrađeni mostovi i elektro mreža

Mjesna zajednica Kaludra dobila je ove godine nekoliko novih infrastrukturnih objekata, dok su već postojeći rekonstruisani. ProMonte je izgradio repetitor iznad sela, Elektrodistribucija je rekonstruisala elektro mrežu, dok je lokalna samouprava izvršila sanaciju puta i izgradila nekoliko betonskih mostova.
Po riječima Dejana Ralevića, predsjednik MZ Kaludra, u infrastrukturu u tom selu ove godine je uloženo više nego u posljednjih dvadesetak godina.
- Zahvaljujući razumijevanju ProMontea dobili smo repetitor, čime će biti pokriveno i ovo područje za mobilne telefone. Ovo prije svega, što dosad nijesmo imali ni priključke za fiksne telefone. Pored toga, angažovanjem Saše Pešića, direktora beranske Elektrodistribucije, i svih zaposlenih u tom preduzeću, nakon 35 godina rekonstruisana je niskonaponska mreža, tako da sada skoro sva domaćinstva imaju trofaznu struju, umjesto monofazne - navodi Ralević. Osvrćući se na ulaganje lokalne samouprave, Ralević je kazao da je put od Kaludre do Berana rekonstruisan, što je posebno važno.
- Izvršena je potpuna sanacija rupa na putu dugom 11 kilometara, a na njemu je izgrađen i betonski most, umjesto drvenog. Takođe, lokalna samouprava je finansirala izgradnju još dva betonska mosta na seoskim putevima, a do kraja sezone će biti asfaltiran i dio puta pored Manastira Ćelije. Opština nam je dala i građevinski materijal za izgradnju još jednog mosta, čime ćemo i završiti ovogodišnje radove - istakao je Ralević.
DAN

No comments: