10.10.05

Berane dobija turističku signalizaciju

Do kraja ove nedjelje biće postavljen obaloutvrda u MZ Pešca i turističke signalizacije na Berana. Ukupna vrijednost projekata je oko 14.000 eura. Prema riječima Vlatka Pekovića, sekretara Sekretarijata za finansije u SO Berane, realizacija projekata je započela krajem prethodne nedjelje i u narednih nekoliko dana biće završena.
-U skladu sa ranije postignutim dogovorom, Opština je obezbijedila čelični žicu i pletivo za izgradnju obaloutvrde, čija je vrijednost 4.000 eura. Prema dogovoru, koncesionari i građani MZ treba da postave obaloutvrdu, čime će Pešca biti zaštićena od izlivanja rijeka i nanošenja šteta domaćinstvima, što je dosad bio slučaj - kazao je Peković.
On je dodao da je krajem protekle nedjelje započet i projekat postavljanja turističke signalizacije, odnosno panoa sa mapom Berana, koji bi trebalo da bude završen narednih dana.
- Signalizacija će biti postavljena na ulazima u Berane iz pravca Bijelog Polja, Rožaja i Andrijevice. Takođe, pano će biti postavljen na jednoj od glavnih raskrsnica u gradu, kao i na putu prema obroncima Bjelasice - naveo je Peković.
Cijena tog projekta je 10.000 eura, a finansijeri su "Društvo austrijsko- crnogorskog prijateljstva" iz Kolašina i SO Berane.
DAN

No comments: