16.1.06

Sve je u rukama Katela

Ako preduzeće »Katel« izvrši do kraja mjeseca obaveze iz ugovora o kupovini beranske ciglane, mogli bi se steći uslovi za okončanje stečaja u toj kompaniji – rekao je stečajni upravnik Vuk Božović.
On je kazao da je kupac izmirio 200 hiljada eura, i da je - ''Katel'' zatražio od povjerilaca produženje roka za uplatu preostalog iznosa do prvog februara. Kada se to ispuni stiču se uslovi da se imovina prevede na novog vlasnika i da se stečaj okonča - rekao je Božović.
Ciglana »Rudeš« je sa dugovanjima od 700 hiljada eura otišla u stečaj krajem prošle godine. Na drugoj licitaciji u aprilu prošle godine prodata je preduzeću »Katel« iz Podgorice za 254 hiljade i obavezu investicionog ulaganja od 715 hiljada eura u nabavku osnovnih sredstava u naredna 24 mjeseca. ''Katel'' se planom obavezao i da zaposli 55 stalnih i 30 sezonskih radnika, sa bruto platama od 400 eura.
-Povjerioci nijesu do sada imali prigovora na 'Katelov' zahtjev za produženje roka uplate preostalih sredstava. Najveći povjerilac je inače Vlada Crne Gore sa potraživanjima od 400 hiljada eura - rekao je Božović.
Ciglana »Rudeš« je trenutno jedina ciglana u Republici, sa velikim mogućnostima za plasman proizvoda unutar Crne Gore. Sada zadovoljava tek 10 odsto potražnje, a ranije je najavljeno da se nakon zimske pauze i remonta, na proljeće planira proširenje proizvodnje.
REPUBLIKA

No comments:

Post a Comment